RPA Makaleleri Serisi #7

İnsan Kaynakları Departmanında
Robotik Süreç Otomasyonu (RPA)

İnsan Kaynakları Departmanında RPA

İnsan kaynaklarında rpa

RPA Nasıl Daha Çok İnsan Odaklı Olacak?

İK departmanları, süreçlerini otomatikleştirerek rutin ve tekrarlanan işlerden kaybettikleri zamanı geri kazanıyor.
RPA gibi yeni teknolojiler İK için önemli etkiler sunuyor.

Genel olarak İK departmanları için aşırı miktarda rutin ve tekrarlayan işler şirketler ve çalışanlar için masraf yeri olarak görülür. İK departmanlarında genellikle bilinen süreçlere ve hizmetlere odaklanmak için yeterli personel bulundurmak pazarda rekabet avantajı yaratmak için önemli bir etkendir.

İK uzmanları üzerindeki rutin ve tekrarlayan işleri RPA ‘ya aktardığında Kendisi ya da diğer çalışanların yetenek yönetimi, performans gibi çok çeşitli değerli görevlere zaman ayırabilir ve rekabet avantajını artırabilirler. Dijital olarak dönüştürülmüş şirketler kaçınılmaz olan performans ve personel motivasyonunu kazanmış olacaklardır.

Bu bağlamda Robot yazılımı:

  • İşe almak için daha iyi bir çalışan deneyimi yaratır ve IK personeli ve dolaylı olarak çalışanların performans ve motivasyonunu artırarak korurlar.
  • İK uzmanlarına dijital çağda kullanılabilen modern araçlar üzerine eğitim almak için daha fazla zaman verir.
  • Tekrarlamayı ve rutini azaltarak iş memnuniyetini ve çalışanların işe bağlılığını artırır.
  • Sıfır hata ile süreçlerin çalışması sağlanır.
  • Hızlı çalışma elde edilir ve tüm bu kapsamlar dahilinde çalışanların mutlu bir şekilde çalışmasını ve dolaylı olarak rekabet avantajını korur.

Otomasyon ile İK stratejik bir değişim başlangıcı yapabilir.

Ülkemizde de faaliyet gösteren ve sadece Türkiye sınırları içinde 4000 çalışanı olan global bir firma RPA ile tanıştıktan sonra SGK giriş çıkışlarını robotlara aktardı ve 5 kişinin sadece bu işle her ay kaybettiği zamanı bunun yanında hatalı veri giriş olması durumunda kaybedilen ayrı zamanı da tekrar departman içinde daha verimli kullanmak üzere geri kazanmış oldu, İK uzmanları üzerlerinde ki bu rutin işleri robotlara aktararak sıfır hata ile veri girişi sağlamış oldu.

İK olarak hangi süreçleri RPA’a aktarabilirsiniz?

Personel İşe Alım Sürecini direk olarak RPA tarafında yönetebilir, yaptığınız tüm veri giriş çıkış işlemlerini yada işe alımdan sonraki Onboarding diye tabir edilen kullanıcı hesapların oluşturulması (Mail-Active Directory ve VPN) veya ilgili kişilere atanması gibi işlemleri robotlara aktarabilirsiniz.

İşe alım sonrasında yapılan operasyonel işlemlerin tamamını; Bordrolama – Sigorta Bildirgeleri – Şirketin kullanmış olduğu tüm sistemlerdeki tanımlamalar yada bildirimler gibi işleride aktarabilir, aynı şekilde işten çıkış esnasında yapılacak tüm sigorta bildirgeleri yada girişte yapılmış olan işlemlerin tersine işlemleri robotlara aktarabilirsiniz.

Rutin işleri otomatikleştirerek çalışanların işlerine olan bağlılığını artırabilirsiniz.

Bir HR servisinde RPA'in sonuçları

PRP Business Solutions olarak RPA çözümleri geliştiriyor ve süreçlerinizi yönetiyoruz. Hizmetlerimizi buraya tıklayarak inceleyebilir, hemen bilgi almak isterseniz buraya tıklayarak iletişim formumuzu doldurabilir veya bizi hemen arayabilirsiniz.

RPA Hangi Departmanlarda Gelişiyor?

18 Ara 2019

RPA Hangi Departmanlarda Gelişiyor?

Potansiyel faydalar göz önüne alındığında, endüstrilerdeki işletmeler RPA'i kuruluşlarındaki hemen hemen her fonksiyon..

Rpa Nedir Makalesi Thumbnail

3 Oca 2020

RPA Nedir ? Robotik Süreç Otomasyonu Nerelerde Kullanılır ?

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA: Robotic Process Automation) iş modellerindeki kronik süreçleri...

RPA Hangi Süreçlerde Kullanılabilir Thumbnail Image #3

7 Oca 2020

RPA Hangi Süreçlere Uygundur ?

RPA; otomotiv, havayolu, taşıma sanayi, bankacılık, kimya sanayi, dağıtım, eğitim...

RPA Nasıl Uygulanır RPA Yol Haritası Thumbnail Image #4

7 Oca 2020

RPA Nasıl Uygulanır ? RPA Yol Haritası

RPA’ya yatırım yapmaya karar verdikten sonraki adımınız RPA’nın uygulanmasıdır. Başarılı bir planlamada otomasyon projesi...