Çalışan Deneyimi ve Dijital Çalışanlar

 

Çalışan deneyimi, daha iş başvurusu adımında başlayan uzun ve kapsamlı bir yolculuktur. Calışanların sirketinize dair edineceği ilk izlenim ile başlar ve çalışma süresince elde ettiği tüm deneyimi kapsar. Çalışan deneyiminin iyileştirilmesi, şirket içi süreçlerin iyileştirilmesiyle çoğunlukla eş anlamlıdır. Şirketlerde ekip üyelerinin, tekrar eden ve katma değer üretmeyen görevlerden arınması, çalışan memnuniyetini artıracak, deneyimini iyileştirecek ve çalışanların sirkette tutunma sürelerini uzatarak, şirketinizin çalışan kalifikasyonunu yükseltecektir.

 

RPA (Robotic Process Automation) ismiyle de anılan dijital çalışanlar, fiziki bir çalışanın bilgisayar üzerinde mouse ve klavye ile yapabildiği her etkinliği yapabilen, hatasız ve 7/24 çalışan, normal bir kullanıcıya göre bilgisayar işlemlerini 20 ila 60 kat daha hızlı yapabilen yazılım robotlarıdır. Çalışanların gündelik, tekrar eden, fazlasıyla zamanını ve enerjisini sömüren birçok görevi departman ve platformdan bağımsız olarak devralarak, çalışanların şirketle ilgili katma değeri yüksek daha stratejik konulara odaklanmasına yardımcı oluyorlar.

Dijital çalışanlar, şirketlerin bugüne kadar süregelen mavi ve beyaz yakalı çalışanlarının arasına hızla katılıyor. Bu katılım, sirketlerin kültürel anlamda da dönüşümünü zorunlu kılıyor. Forrester’ın Mart 2019’da yaptığı araştırmaya göre RPA, uygulandığı şirketlerde iş süreçlerini %66 oranında yeniden şekillendiriyor ve %60 oranında çalışanların daha anlamlı ve stratejik görevlere yönelmesini sağlıyor. Bir yandan mevcut çalışanların dijital yakalı çalışanlarla iş birliği kurabilmesi önem kazanırken, diğer taraftan dijital yakalı çalışanların yüksek verimlilik ve etkinlikte çalışabilmesi icin, şirket içi süreçlerin gözden geçirilmiş ve optimize edilmiş olması önem taşıyor.

Pandemi dönemi boyunca şirketler, dijital dönüşümün bir ihtiyaçtan çıkıp, zorunluluğa dönüştüğünü deneyimledi. Diğer taraftan artan rekabet, çalışan deneyimini yükseltmeyi de şirketlerin öncelikleri arasına soktu. Hem dijital dönüşümün şirket kültürüne en hızlı biçimde nüfuz edebilmesi hem de çalışanların şirketiyle olan deneyimini en yüksek noktaya taşıyabilmek için kurumlar dijital yakalı çalışanları (RPA) şirket kadrolarına dahil etmeye başlamak için geç kalmamalılar.

Onur Çağdaş Atuğ

Bir yorum bırakın